Mi a krioterápia?

A krioterápia olyan módszer, amely jóindulatú bőrelváltozások fagyasztásos gyógyítására alkalmaznak. A fagyasztás károsítja a bőrszövetet, így a kezelt terület elhal. A krioterápiát gyakran használják szemölcsök fagyasztására. Krioterápia a szemölcsök fagyasztásának módszere

A krioterápia megbízható és hatékony fagyasztási módszer a kéz- és lábszemölcsök, a fibróma és uszodaszemölcsök kezelésére. A szemölcs típusa határozza meg a krioterápiás kezelés módszerét. A szemölcsök a fagyasztás eredményeként leesnek, és új, friss bőr képződik a helyükön. A kezelés csak néhány másodpercig tart. Kezelés közben előfordulhat kicsit kellemetlen bizsergés, ami fokozatosan elmúlik. Néhány napon belül a szemölcs helye bevarrasodik, ez a gyógyulási folyamat kezdete.

A gyógyulási folyamat 1-2 hétig tart. Enyhén rózsaszín bőr képződik, amikor a heg leesik. A bőr visszanyeri rendes állapotát és pigmentációját. A gyógyulási folyamat során napozókrémmel védje bőrét a naptól a kezelést követő kb. 4 hétig. Bizonyos esetekben a krioterápia nem a megfelelő kezelési mód. Használat előtt gondosan olvassa el az utasításokat a nem megfelelő használat miatt fellépő bőr irritáció vagy sebesedés elkerülése érdekében!