Fibrómák

A fibrómák puha, jóindulatú gócok vagy szár formájú bőrdudorok, amelyek főként a nyaknál, a hónaljban vagy a mellek alatt találhatók. A fibrómák bőr színűek, de néha sötétebbek, de világosabbak, mint az anyajegyek, így könnyű őket az utóbbiaktól megkülönböztetni. A fibrómák néhány milliméteresek, és előfordulnak egyenként, de tucatszámra is.


HOGY JÖNNEK LÉTRE A FIBRÓMÁK? Fibrómák kezelése

Nem lehet tudni, pontosan hogy jönnek létre a fibrómák, ezért a megelőzés módját sem ismerjük. Szerepet játszhat a genetikai hajlam, az életkor, túlsúly, a hormonok, ha a ruha dörzsöli a bőrt, a bőr érintkezik ékszerekkel vagy még be nem gyógyult seb van a testrészen.


A FIBRÓMÁK FERTŐZŐEK?

A szemölcsökkel ellentétben a fibrómák nem fertőzőek. Nem vírusfertőzés következtében keletkeznek, hanem a zsírszövetnél valamilyen rendellenesség miatt. A fibrómák csúnyák, és gyakran olyan helyeken találhatóak, ahol a ruha dörzsöl, ami irritációt és viszketést okoz. A HeltiQ Skin Tags (Magyarországon is kapható! :) http://www.drkhshop.hu/heltiq-szemolcsfagyasztok/120-skintags.html) gyorsan el tudja távolítani fibrómáit. Az eredmény rendszerint már 10-14 napon belül látható.