A szemölcsök eltávolítása

A szemölcsöket gyorsan és könnyen el lehet távolítani saját kezűleg otthon, kényelmes körülmények között. Mivel a szemölcsöknek különböző típusai, variációi és méretei léteznek, ezért egy készítmény sem alkalmas valamennyi szemölcstípus kezelésére.

Nem minden szemölcs oldat alkalmas például az uszodaszemölcsök eltávolítására. Ezért kezelés előtt meg kell bizonyosodnia arról, hogy milyen típusú szemölcsről van szó.

Mindig olvassa el a használati utasítást! Ebből kiderül, mi a legjobb módszer a szemölcs eltávolítására, és hogy lehet megelőzni a nem megfelelő alkalmazás miatt a bőr irritációját vagy kisebesedését.

 

Közönséges kéz- és lábszemölcsök 

A közönséges kéz- és lábszemölcsöket szemölcsoldat napi használatával, vagy egyszeri krioterápiával lehet kezelni. A szemölcsoldat savas jellegével hat a karfiol formájú szemölcsök növekedésére. Ez feloldja a szemölcsöt és az eltűnik. Védje a környező bőrt vazelinnal az oldat használata előtt! Erre azért van szükség, hogy a savas folyadék ne károsítsa a szemölcs körüli egészséges bőrt. A szemölcsök lefagyasztása is biztonságos és hatékony kezelési mód. A legtöbb esetben egyszeri alkalom elegendő a kezelésre. A szemölcs 10-14 napon belül leesik, és a helyén egészséges új bőr képződik. Kéz- és lábszemölcsök eltávolítására használhat HeltiQ Wart Freezer szemölcsfagyasztót*.

 

Uszodaszemölcsök

Az uszodaszemölcsöket kenőccsel, uszodaszemölcsökre való oldattal vagy krioterápiás lefagyasztással lehet kezelni. A speciálisan uszodaszemölcsök kezelésére kifejlesztett oldatot naponta 1-4 alkalommal kell használni. Az uszodaszemölcs összezsugorodik, majd eltűnik. Használhat HeltiQ Wart Freezer szemölcsfagyasztót krioterápiával az uszodaszemölcsök kezelésére. Az esetek többségében egy alkalom elég a kezelésre.

 

Fibrómák

A fibrómákat lefagyasztással, krioterápia alkalmazásával lehet eltávolítani. A legtöbb esetben egyszeri kezelés elegendő. A fibrómák eltávolításához az eszközt hozzá kell illeszteni a szemölcshöz. A fibrómák eltávolításához használhat HeltiQ Skin Tags-et*.

 

Genitális szemölcsök

A genitális szemölcsöket kenőccsel vagy krémmel lehet kezelni. Konzultáljon az orvosával!

 

*A termék használatának eredményessége egyénenként eltérhet. Nem minden esetben távolítja el a szemölcsöt az első kezelésre.